top of page

Avagy a katolikus - nem katolikus, keresztény - nem keresztény, hívő - nem hívő

„A meg nem kereszteltekre is” – szövegrész jól láthatóan utólagos bejegyzés a Napló eredeti szövegébe, melyet Erzsébet asszony saját kérésére B. T. titkár eszközölt. Ennek oka, hogy Erzsébet asszony ezt a kitételt elmulasztotta beírni, de utólag lelki vezetői figyelmeztetésre pótolta. Különösen fontos, hogy a Napló szövegében egyértelműen benne van, az Istenanya kegyelmeket kér az összes keresztényre, sőt, a meg nem kereszteltekre is. És hát persze, hogy így kerek a kép. Az összes Szeretetláng üzeneten átsugárzik az egyetemesség, hogy mindenki kezdje érezni az Isteni Tűz szívet megmelengető hatását. Több helyen elhangzik az is, senki sem kárhozhat el, hogy minden léleknek meg kell menekülnie. Sokunknak azonban nagy kérdés, valóban létezik e pokol, és ez vajon reális veszélye vagy csak olyan középkori maradványgondolat..
A pokol lehetőségéről itt olvashatsz többet :
https://www.examplefor.com/maskeppen-hasonlatok-4/gollam

„Kislányom, Szívem Szeretetlángját minden népre és nemzetre kiterjesztem. Nemcsak az Anyaszentegyházban élőkre, hanem mindazokra a lelkekre is, kik Szent Fiam áldott keresztjének jelével megjelöltettek, (sőt) a meg nem kereszteltekre is!”
Ezeket a Szűzanya 19-én és 22-én is újra mondta.„Egyetlen léleknek sem szabadna elkárhoznia, kiket papjaim gondjaira bíztam. Ez a szó, hogy elkárhozik, iszonyatos fájdalmat okoz Szívemnek. Újra átszenvedném a kereszthalált minden lélekért, de ezerszer nagyobb fájdalommal, mert az elkárhozottaknak már nincs reményük. Vágyaiddal mentsd meg a lelküket!" 1962. Augusztus 7.

Lelki Napló, 1962. Augusztus 7.

bottom of page